fbpx

O Börneru

PUT porodice BÖRNER

Kvalitet naših proizvoda – siguran uspeh za klijente!

Na kraju Drugog svetskog rata, Alfred Boerner rukovodi metalurškom kompanijom Kreher & Fleischer u Lihtenbergu -u kojoj je radio do svoje 35. godine.

Vlasnike kompanije uhapsila je ruska okupatorska vojska zbog njihove političke povezanosti sa Trećim rajhom.

A. Boerner bio je tužan i nespreman za novu funkciju, zbog toga je trebalo da uči i improvizuje za opstanak posla u teškim godinama rata. Poštovanje njegovih poslodavaca i kolega koji su sačuvali svoj posao zahvaljujući Boernerovim naporima naterale su mladog stručnjaka da razmišlja o svom biznisu.

Tokom 1949. godine on se preselio iz Istočne Nemačke (koja je u to vreme bila u sovjetskoj okupacionoj zoni) na Zapad. Počeo je da radi kao vodoinstalater i mehaničar, a potom se vratio ranijoj profesiji.

1956.

Kada mu se žena pridružila u Zapadnoj Nemačkoj i kada su uštedeli dovoljno novca 1956. g. Alfred Boerner rešio je da stvori svoju proizvodnu kompaniju u Gladbahu (Vestfalija). Uz podršku svoje porodice (žene i usvojene ćerke) otpočeo je željeni biznis.

1959-1961.

Posao se razvijao toliko uspešno da je uskoro trebalo da pronađe novu fabriku za kratko vreme.

Godine 1959. porodica Boerner se preselila iz Gladbaha u Krehlingen, u dolini Ar i pokrenula novu proizvodnju u saradnji sa 11 radnika.

1961-1979.

Kompanija se razvijala brzim tempom i ponovo postala tesna. Godine 1961. sledi novo premeštanje, ovoga puta za Dizeldorf, blizu Bitburga. Kompanija se već proširila na površinu od 1700 m2, ali brzim razvojem međunarodne trgovine uskoro je i ova površina bila nedovoljna.

Tokom 1976. godine A. Boerner je kupio fabriku od 32000 m2 u Landsšajd-Nijderkajlu, koja je ranije proizvodila spiralna svrdla. U to vreme njegov sin Jurgen Boerner se uključio u posao. Delovi početne faze proizvodnje su premešteni.

Nakon instaliranja novih mašina celokupna delatnost firme je preseljena u Nijderkajl gde se nalazi i danas.

2011.

Sada kompanija ima više od 80 zaposlenih u Nemačkoj i uspešno se razvija, proizvode visokokvalitetne proizvode koji prolaze kroz precizne i stroge kontrole. Proizvodi Börner se prodaju širom sveta i odavno su simbol nemačkog kvaliteta i preciznosti.

Sve počinje sa rendetom za luk.

Sredinom „zlatnih“ 50. godina prošlog veka za nemačku privredu, mladi Alfred Boerner je došao na ideju da napravi uređaj za lakše sečenje crnog luka.

On je montirao 4 dobro zaoštrena sečiva u obliku slova V na drvenoj dasci i odmah je znao da je napravio rende kojim se bez ikakvog napora brzo i precizno seče crni luk.

Odlučio je da eksperimentiše i da svoj izum predstavi u najbližoj prodavnici. Zbog toga je proizveo dovoljnu količinu novog uređaja i zajedno sa određenom količinom luka i malim stolom utovarilo ih je u automobil i otišao u obližnju prodavnicu, gde je počeo da demonstrira rende. Prisutni su bili impresionirani brzom kojom je nasekao crni luk i ubrzo je novi uređaj za sečenje bio prodat. To je bio uspešan start Boernovih rendeta i demonstracionog poslovanja.

RENDE, proizvedeno u Nemačkoj putujuje celim svetom

Uspeh Alfreda Boernera prilikom proizvodnje prvog Börner – Rendeta za sečenje crnog luka – sa demonstracijom, urodio je plodom među onima koji vrše demonstraciju i uskoro je Alfred Boerner usmerio napore ka proizvodnji i popularizaciji tog proizvoda i stvaranju novih. Tokom godina izvoz se uvećavao i uspešno razvijao. Od Švedske do Italije, od Velike Britanije do Austrije – svuda u Zapadnoj Evropi, proizvodi Börner pronašli su prijatelje i potrošače. Na početku svoje karijere Alfred Boerner je došao do zaključka, koji je značajno uticalo na uspeh kompanije. U svakoj zemlji otpočinjao je da radi sa dokazanim lokalnim kompanijama sa iskustvom u demonstracijskom poslovanju.

Boerner je počeo da otvara prodavnice van Nemačke i da šalje kontejnere pune proizvodima Börner, ostavljajući kompaniju da se razvija u Americi, Kanadi, Australiji i Južnoj Africi. Demonstratorski je bio vrlo uspešan. Danas se Boernerovi proizvodi prodaju u više od 50 zemalja po celom svetu.

Posle završetka obrazovanja, Jirgen Boerner, sin osnivača kompanije se pridružio porodičnom poslu. On je sve vreme učestvovao u razvoju proizvoda i nastavio je da se fokusira na proširenje kompanije. Za 33 godine karijera, on je otvorio prodavnice u više od 50 zemalja širom sveta. Jirgen Boerner je zaštitio svoje inovativne ideje, primenjene na proizvodima i patentirao ih.

Kao direktor i vlasnik odgovoran je za stvaranje i izgradnju stabilnih odnosa sa novim partnerima i klijentima i do sada se s tim nosi izuzetno uspešno.

Falsifikati

Uvek je bilo kopija proizvoda Börner. Otkako se rende u obliku slova V uspešno prodaje u Velikoj Britaniji i Australiji u periodu 2003-2006. god. pojavile su se kopije rendeta potpuno iste sa originalom.

Danas original možete prepoznati po logou Börner, koji se nalazi na rendima i na adresi kompanije, koja se nalazi na uputstvu za upotrebu. Čak su i brošure sa znakom TÜV kopirane i dodaju se uz kopije. Mi stalno pronalazimo nove i nove kopije naših proizvoda, koje se prodaju po ceni originala. Nije potrebno da vam kažemo da je original bolji izbor.

Tokom 2008. Boerner je osvojio drugo mesto i statuu za najkopiraniji proizvod.